GreenValley

digitblog

Az új munkahelyi Chat, avagy Slack!

Az új munkahelyi Chat, avagy Slack!

A 21.században feltehetőleg egyre több munkakör igényel egy olyan felületet, ahol meg lehet beszélni bármit és különböző dokumentumok küldésére is alkalmas. Természetesen erre a legegyszerűbb forma (amit előszeretettel használnak is) az email. Egyes cégek már átálltak a Skype -ra, de vannak akik a Google+ rendszerét használják erre a célra.Viszont ezekkel az a legnagyobb a probléma, hogy pár hét/hónap használat után, már nagyon nehéz megtalálni valamit, főleg ha nem emlékszünk, hogy ki küldte, vagy mit küldött. Illetve, ha mondjuk Dropbox, Google Drive vagy egyéb hasonló cloud tárhelyeken elhelyezett fájloknak a linkjét kapjuk meg, azt még nehezebben találjuk meg több száz vagy több ezer üzenet  között. ?Ki küldte? Milyen címről? Mi is volt a fájl neve?? és hasonló kérdésekre kell választ adnunk, hogy a keresést valahol el tudjuk kezdeni.
Ennek vége!
Csapatmunkát illetve vállalati kommunikációt elősegítő rendszert fogok bemutatni aminek a neve: Slack.

Ha van egy projekt, amelyen egyes emberek dolgoznak, akkor egy hashtaget használva elkülöníthetjük a többi üzenettől, így csak azok foglalkoznak vele, akik érdekeltek a munkában. Az adott témákban érkező hozzászólásokról értesítést kapunk. Mivel számítógépen és a legtöbb mobilon is ingyen és bármikor használható, nem kell különféle szolgáltatások (Gmail, Skype, SMS, Facebook Messenger stb.) között váltogatni a kollégáknak, elég ezt az egyet használniuk.

Ez végül is ez egy sokrétűen kibővíthető és sokoldalú chat platform.
Logikája:
Mivel a készítők is pontosan tudták, hogy az olyan munkakörökben, ahol a csapatmunka a mindennapok natúr ismérve, ott a felhasználók nem fognak váltani az általuk megszokott különböző szolgáltatásokról. Ezért azt a megoldást találták ki a fejlesztők, hogy egy (nem rövid) listáról kiválasztva, pár kattintással integrálhatjuk a kívánt alkalmazást.

folytatjuk…..
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

GreenValley

Digital solutions

  • +36 30 200 9332
  • hello@greenvalley.hu