GreenValley

digitblog

Az Ön cégének weboldala mobilra optimalizált? Nagy baj, ha nem!

Az Ön cégének weboldala mobilra optimalizált? Nagy baj, ha nem!

Már tíz éve mondják a marketing szakemberek, hogy a weboldalak látogatottságában jön a mobil, jön a mobil, de az a helyzet, hogy most már tényleg itt van: a netezők kétharmada már a mobil processzorokat izzasztja inkább az asztali gépek chipjei helyett, amikor netezik. Ráadásul a világátlag felett internetezünk: a 16 évesnél idősebbek 89 százaléka internetezik naponta, míg a világátlag 86 százalék. Mindez a Google megbízásából 63 ország 79 ezer lakosának megkérdezésével készített reprezentatív felmérésből derül ki.

Asabiny Miléva, a Google ügynökségi kapcsolatokért felelős menedzsere a 2017-es mobil-, és internet használati felmérés adatairól kiemelte:

a magyarok 81 százaléka – globálisan 77 százaléka – használja az internetet magáncélra. De még az 54 évesnél idősebb magyarok 28 százaléka, a 45 felettieknek pedig közel 50 százaléka is napi szinten internetezik.Az idősebb korosztályokban is a globális átlag felett teljesítünk: 22 illetve 39 százalék ez az arány az egész bolygón átlagosan.

De a lényeg még csak nem is az átlag feletti internethasználaton van, hanem azon, hogy közben mobilközpontúvá váltunk.

A magyar felhasználóknak már csak 34 százaléka internetezik inkább asztali számítógépen, a kétharmaduknál inkább az okostelefonok dominálnak.

Mondjuk ebben lehagy minket a világ, valószínűleg azon ázsiai országok miatt, ahol a fejlődés lépcsőfokai közül kimaradt az asztali PC és a laptop: a világátlagot tekintve 20 százalék választja inkább az asztali számítógépet, és 72 százalék az okoseszközöket.

A 16 évesnél idősebb magyarok 65 százaléka rendelkezik okostelefonnal, míg 2013-ban csak 34 százalékuknak volt ilyen eszköze. A mobilnet minden korosztály számára vonzó, az internetezők közül az 55 év felettiek 42 százaléka, a 45-54 közöttiek 55 százaléka internetezik mobilon.

A mobilozók számára kiemelkedően fontos a gyorsaság.

A felmérés szerint a mobilról érkező látogatások 53 százaléka megszakad, mert az adott oldal 3 másodpercnél lassabban töltődik be.

Minden második mobilnetező 2 másodperces oldalbetöltést várna el, valamint a megkérdezettek 46 százaléka azt mondta, hogy a mobilon való internetezés során lassú oldalbetöltés a legbosszantóbb. A testmysite.withgoogle.com oldal azonnali ingyenes visszajelzést ad arról, hogy az adott weboldal hány másodperc alatt töltődik be mobilinternetről.

A felmérés részletes adatai a www.consumerbarometer.com oldalon érhetőek el ingyenesen, országonkénti bontásban.

Forrás: üzletrész.hu

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

GreenValley

Digital solutions

  • +36 30 200 9332
  • hello@greenvalley.hu